Thursday, December 9, 2010

cerita apa yang pernah membuatkan korang mengalirkan air mata?

cerita apa yang pernah membuatkan korang mengalirkan air mata?

Answer here

cerita apa apa yang pernah membuatkan korang mengalirkan air mata ?

cerita apa apa yang pernah membuatkan korang mengalirkan air mata ?

Answer here

apa pendapat anda tentang lelaki yang SWEETTALKER?

apa pendapat anda tentang lelaki yang SWEETTALKER?

Answer here

sakit hati bila orang tanyaa ?

sakit hati bila orang tanyaa ?

Answer here

orang yang paling annoyed

orang yang paling annoyed

Answer here

Sunday, September 5, 2010

Entry aku kali ni nak cakap pasal raya . yey nak raya dah ! first of all , i wanna say , '' yeayyyy ! dah ingat password dah , so aku boley buat entry baru . ahaaaaa , i think this year punya raya , macam tak seronok jaa . tension tahu , tak ? from now onwards , i have to focus on my study hmm , fer sure for PMR . mama cakap , cukup cukuplaa online tu anddd i have to stop onlinee . maybe rarely online , maybe sehari just for half an hour okayyyy ! just now , baru habes studyyy geografi and do some mathematics exercise . as what teacher teacher sggs say , '' raya raya ni buka buku sama ya !one of it puan . nazariah , my mathematic teacher '' and i know i have to do that , based on my result . anddd i have to know that , PMR bermula tepat pada , 5 oktober 2o1o , berada di dewan peperiksaan . yeaa , of coarse aku orang pertama dalam ramai ramai yang nak ambek exam nanti , AIDA YASMIN okaay ! seyess , takut kot !yeaa , i have to be prepared frow now , my dear . apa apa pon , cuti dua minggu yang tak berapa nak panjang nie , aku hanya dibenarkan untuk beraya seronok beronok ronok hanya sehari sudah cukup untuk budak yang tak cukup matang macam aku yang nak ambil exam tak lama lagi . ahaaaaa , jangan heran kalau raya tahun ni aku pegang buku sejarah . okayy , okaay , i have to go now , lima minit kemudian , aidaa , STOPP onlinee bukak buku pulak !

Saturday, August 21, 2010

lama tak update blog , rite ?

toodayy , aku berkesempatan pulang ke rumah setelah beberapa minggu terperap di sana .

sangat menyedihkan , tahu ?

sangat sangat teruja bila first time , for this ramadhan bukak puasa dengan family . heh , sangat gembira :)!
tak percaya ? tengok ni muka aku , hee , gembira kan ? (senyum sampai ke telinga) setelah hampir 2 minggu berbuka puasa dekat dewan makan kesayanganku , ahaaa ,
amek hati sikit ,
lepas nie tukang tukang masak yang dimaksudkan , masak sedap sedap sikit okayy !

Stock Photo - two male chefs  and a female chef  preparing food  in the kitchen.  fotosearch - search  stock photos,  pictures, images,  and photo clipart

seminggu aku berbuka puasa dengan rasa geramnya sebabnyaa , dia buat hal pulak !!

excuse me , tahu la tension nak exam , tak payah la nak buat muka depan aku , baru nak

menikmati makanan sedap sedap , dari lapar terus kenyang , tak dak selera terus ,tahu ! bulan

bulan puasa nie , ingat nak tambah pahala , ni dok kumpul dosa pulak . aih ! aku tahu la kau

tengah menghadapi peperiksaan yang tak berapa besar sangat nie , aku pon sama macam kau .

baru ingat kalau ramadhan kali nie , nak merapatkan silaturahim dengan kau , tengok tengok

macam ni aku dapat . kalau setakat nak perli perli tak payah la , buat orang sakit hati . cuba

senyum semanis manis sebelum nie , terubat la sikit .nie setiap kali nak bukak puasa , tengok

muka kau terus bermuka muka pulak . maybe kau tak rasa apa yang aku rasa coz setiap kali

aku nak terpandang dia , mesti dia pon terpandang aku , sama sama muka cenggeh ,

even kau jarang cakap dengan aku , bila sekali kau cakap , bukan main baik , sekali tak cakap ,

tengok aku macam nak makan aku pon ada . so , aku harap lepas nie , kau dah tak tension

tension depan aku . nak tension tension jangan depan aku . nanti aku tengok kau , aku pulak

yang tension ! ahaaaa ;) haah , aku dah melalut sorang sorang pulak , tak perasan aku cakap

pasai dia sampai tak engat dunia . haih , tu la yang aku nak cakap pasai kau . tak dapat cakap

kat kau , cakap kat sini pun jadilah . nak cakap kat kau ?? , kena pelempang sekali dengan dia ,

tak pon terkena kata kata pedas sepedas pedasnya dengan dia , buat sakit hati ja kan ?

IKLAN UNTUK SEKETIKA , UNTUK MENYEDARKAN ORANG RAMAI !

PMR is coming dude ! get it ?! uhh , 48 more days okayyy .


sudah , sudah aida ! buat tambah dosa bulan bulan puasa nie !

harini bukak puasa aku makan
:)
mee kuah plus roti jala plus nescafe dari mama and donat .

huwaaa , kenyang , kenyang ! ARRRRK ! alhamdulillah , sudah kenyang sambung some mathematic exercise :)

Saturday, August 7, 2010


sangat sangat TERUJA okeyyy ! yesterday went i back from skool with a birthday present from daddy! about a month ago my birthday !you know what ?? MP3!!! SANGAT TERUJA MACAM MONYET MENDAPAT BUNGA!
ahahaah . eyh , macam macam la peribahasa aku nie . sukanya dapat dengar lagu , dok kempunan sangat nie! plus dapat pulang ke rumah setelah agak sebulan tak dapat balek menikmati laptop . huh ! you know what , my result for TRIAL I like a shiittttttt ! very very bad you know ! kau apa tahu ? don't know what to do with my result . it's really really bad ! urgh , you know what ? the paper sangat sangat susah , bukan bagi aku seorang , tetapi dikalangan tingkatan 3 2o1o . whatever it is , TRIAL II masih ada , i'll do the best for that day ,

18 augost 2o1o ,
about one more weeks left .

Friday, June 18, 2010


. shahjihan .

cuti sekolah sudah mau habis . tak dapat lagi aku nak ONLINE tiap tiap hari .
maklumlaa , dua minggu diberi cuti yang sangat sangat pendek bagi aku .
heh ! nak
tengok tv lagila tak bole miss , tambah tambah kalau ada cerita yang berepisod . HARUS tengok sampai habis .
tapi , SHAHJIHAN dah habes dah ! nasib baik habis betul betul habis cuti sekolah aku .
kalau tak , tak dapat aku nak tengok sebab aku bukannya outsider , dapat balik pon dua minggu sekali .

sedih :( betol tak ??
so , time nie la pon nak spend time dengan family , nak KUKIKUKI . ahahah ! macam tikus pon ada* semalam ,
khamis , tujuhbelasjun2010,
episod terakhir SHAHJIHAN! seronok yang teramat , macam nak join masok berlakon sekali sajaaa , haa ! apa gelak gelak ?? kau apa tau ?? aku tahu la aku nie bukannya pelakon terkenal macam kau . ahah ! aishah bersama lelaki si macho aku , jihan , johan ,jiman apa lagi ??? banyak sangat nama ? padahal sorang aja . hek ! aku suka ending yang sangat menarik . comel :)



Monday, June 14, 2010

adnan sempit . WORLD CUP ;)


WORLD CUP ! WORLD CUP ! AND WORLD CUP ! tak habes hebes .
knapa mesti ramai yang suka sangat sangat ? ha? disebabkan world cup ,
semua manusia kat bumi nie terlekat kat depan tv macam apa yg berlaku kat rumah aku .
ahah ! mandi tak basah , tidur tak lena , makan tak kenyang . semuanya terbengkalai ! hih ! disebabkan WORLD CUP jugaa ,
aku tak dapat selalu tengok ulangan ADNAN SEMPIT THE SERIES
. tak suka . walaupun kata anyss , sampai remote control tuw nak reput pon aku masih dengan harapan yg tinggi nak tengok cita tue .
aku mesti , harus and wajib tengok cita tue .
best sangat sangat !
tp , bila time WORLD CUP , aku tak dapat tengok ulangan dia lol . sebabnya , mama and abah nak tengok WORLD CUP ! alahai , demam bola pulak . yang tak penah disangka , mama , pon terkejar kejar WORLD CUP . sampai aku curi ayam masak gulai atas meja , terjatuh pinggan ,bunyi seperti halilintar memecah dunia pon tak toleh keblakang gara gara WORLD CUP . kalau dulu , aku baru nak angkat tudung saji , tak sempat nak ambek apa apa , mama sure akan toleh ke blakang terus dengan serta merta . bayangkan betapa minatnya bola . macam nak suruh ja mama and abah main bola masuk dalam tv tue lawan wakil malaysia . sure menang bawak balik trofi punya . hah ! asyik aku nak tengok tv jaa , mesti dah riuh rendah pasal bola! bola! bola! semalam aku try untuk meminati bola , duduk depan tv pukul 2.30 pg , australia vs german . aku bersama kakakaku , anyss duduk depan tv layan bola yang tah pape kononnya , minat habes . uihh , macam nak tertido aku dok depan tue . aku sokong australia , anyss sokong german . aku ingat australia habes terra main bola . tengok tengok 0-4 .

tapi , kata orang WORLD CUP nie once in four years . memang excited punya nak tengok bola untuk peminat peminat bola , walaupun malaysia tak lawan . kalau malaysia masuk , habes semua bawak nenek nenek , datuk datuk tengok bola sama sama . kecoh satu kampung punya ! tapi , aku rasa this year , aku layan la jugak bola tue dalam 30 % , ahahaaa , better pada before this yang tak penah amek taw langsung pasai bola . apa apa pun , ADNAN SEMPIT tetap nombor satuu :) !



Monday, June 7, 2010

whyyyyy people always like that ??


mereka mereka yang digelar manusia memang begitu ??
kenapa setiap kali kita mula ingin merapatkan diri dengan seseorang , dia mula menjauhkan diri dari kita ? selalu , selalu and selalu macam tuee . eyyh , tak suka ! kenapa bila dia dah mula nak berbaik dengan kita , mulala ada halangan . mesti punya ! dahlar susah sangat nak berbaik , nak melawak and noty noty dengan orang macam tu . bila sekali dapat peluang macam tue , bertuah pulak rasanya . hee :D and i REALY REALLY hope yang aku dapat peluang lagi . but then , dia start lain . why ? why? why?

bukan niat nak meminati kau , , atau memuja kau . walaupun ada jugak sedikit keinginan . sikit saja , tak banyak pon ,, kepada orang yang dimaksudkan tolong jangan perasan , ukey !


bluekkkkkk!
: P



PEACE !!!

hee , nak cakap sikit , aku rasa macam nak baik macam dulu sebab aku rasa kau adalah seorang yang susah sangat sangat nak didampingi . ececceceh!
hurmm , satu lagi muka kau sangat sangat sangat serius untuk dipandang ,
and sangat sangat serius apabila soal soal yang tertentu .
kadang kadang ,
orang selalu sangat fikir kau tue sangat susah untuk melawak ,
and orang selalu takut dengan kau termasuk aku .
tp , bila kau mula melawak dengan aku ,
kau nie tak la macam apa yg orang kata .
hee :D

tp , maybe kau dah perasan something ,
then , kau dah tak macam dulu . mula menunjukkan taringnya .
ayat tak ley blah . ngee ~

why ,

aku rasa rindu sangat nak bergurau dengan kau macam dulu .

tapi , kau dah tak nak jadi macam tue , nak buat macam mana . :(




Sunday, June 6, 2010

fokus ! :)


Tips FOKUS dalam kelas ;)



Dalam kelas , sure , terutamanya saya sebagai pelajar Sekolah menengah kebangsaan (p) st. George , pasti akan menguap bila tiba subjek yang ......... aduhaiiiii ! memang memang tak boleh tahan la . salah satu cara yang aku selalu buat , jep !

Firstly , maintain cool , buat buat tak mengantuk suda , cover cover la , jangan sampai cikgu perasan sudaaaaa , bukak mata anda seluas luas dan sebesar besar gunung kinabalu .

secondly , bila rasa mata mula dah nak tertutup , banyakkan bertanya pada cikgu soalan apa pun boleh , tak kisah la soalan apa pun , janji boleh hilangkan rasa mengantuk tuuuueeee , walaupun suda paham , buat buat ja tak paham lagi . biar cikgu tu tension tanya soalan bodo pon , janji tanya sebanyak mana yang mungkin nak menghilangkan mengantuk !

thirdly ,, alahaiii ! buat buat cakap dengan kawan sebelah . tanya laa macam macam kat dia , nak bagi hilang mengantuk . tektik zaman purba . hahahahahaha ((;

Then , kalau dah tak tahan sangat , keluar terus dari kelas tuee , eh ! eh ! jangan ponteng suda ! singgah di tandas , basuh muka , then masuk kelas semula seperti biasa . pasti segar !


nak tido , ambik bantal nie :D

myspace semakin boooooring doooh ! facebook menjadi ikutan ramai (:

; )

eh ! eh ! lama tak update blog . sekarang nie facebook ! facebook ! facebook ! myspace

jadi boring dooooooowh ! mana tak nya makcik makcik , mak bapa , ustazah ustazah

kat sekolah pun dok melayan ingat macam kita kita je ka . huh !

ehem .. ehem .. testing! testing! sayaaa , sebagai pelajar sekolah yang masih masih

mentah ,, juga melayan facebook . tapii , facebook , facebook jugak . buku jangan lupa

ek , aida ! kadang kadang , facebook nie juga yang merosakkan budak budak macam

sayaaa . ahaaa , bla la aida . aku pon lebeh kurang jaa . cakap lebey lebey jaa . nak

mengingatkan kawan kawan . blluueekkk :p .

sakit hati tauu arkkk , quiz quiz yang tah papee . suka send sesuka hati . benda benda


yang tak patut dihantar . isk ! isk !isk! tambah tambah , yang chat tue . suka sangat

hantar hai boleh berkenalan , hai! , tak pon nak kawan boleh ? tolongggggg laaa ,

RAKAN RAKAN SEKALIAN ! bak cakap cikgu bm . tak suka ! tak suka! layan
orang orang yang macam tuuue . tolong hormati kalau dah tak dibalas . tak perlu dihantar beberapa kali laaaa , tapii , tak sampai hati lar pulak nak ignore mereka mereka tueeeee . ehek ! sayaa nie bukan jenis melayan melayan then terus kasi phone number . aik! terasa kaa ???

tapii , apa apa pun facebook tempat kita timee boring boring , have fun , melepaskan tension macam aku yang tiap tiap hari study ! ahahahaahaha , tipu jaa ! tak lar sampai tiap tiap hari kan !ehehehek! aku hanya ingin berkata kata bukan mengata ngata yaaa ! jangan salah pahamm . ukey (: nak pi sambung onlineeeee faceboook suda ! tata (;



Friday, June 4, 2010

kenapa manusia tak pandai menghargai seseorang yang berada di depan mata ??


people always like that huh .

yang dikendong tak dapat , yang dikejar berciciran .

bila cakap pasal benda niee,,
hmm,,
mesti anda akan berkata "betul jugaa"!
kenapa manusia selalu macam tu , dah ada di depan mata yang cukup sempurna tapii ,, nak jugak si dia yang belum tentu opssssss .... tak mungkin akan dapat .
ahahahha . kenapa nak jugak terkejar kejar si dia yang tak pernah menyedari kehadiran kita ?? yang di depan mata dah cukup sempurna tak bersyukur syukur lagi . aihhh . itulah manusia . anddd kenapa bila kita bersama dengan si dia yang cukup sempurna , kita masih teringat akan si dia yang tak penah menyedari kita .


people always say ,, one is not enough
they wish for more than that .








Sunday, May 23, 2010

goin back to asrama'tersayang'

bluuueekkkk:P

wish me luck for result:)
mampos aku dengan result yg sure x brapa okey
ahahahahhah


Saturday, May 22, 2010





whoooahahh.. story.akademi fantasia 8 (: dapat jugak tengok final af . oww,,finally
shahir shahir and shahir ((:
juara tuww. tapiii,,
adira (:
bess jugakk .
tapi,,takpelahh rezeki shahir kali ni . ahahahahaha ,, macam aku pulak yang juara . shahir memang layak pon . wanna noe sumthing , time shahir disingkirkan haritu , aku sedeyh kott ahahaha


congratulation shahir andd for others
..........
adiraanddausandmaulanaand iwanand (:


iwan
lover of the day (:

Friday, May 21, 2010

such a long timeeee tak update blog heyy (:
hear me pleaseee,,

huh!i wanna say thattt EXAM IS OVER! but actually its not over yet la,aida ):
PMR is coming.
result very very not okayy ada hati nak enjoy
,,ouhh '') crying inside. exam week! veryvery make me feel sickkkk urgggh.
hanya aku yang tahu betapa TENSIONNNnya aku study sampai urggggg...
make me cryingggg,crying anddd crying ): suka uat aku pressure tahu??
...........................stop it okeyyy??

home to realeased tension okey!





Photography Graphics

Friday, April 2, 2010

yastory on hostelll(:

huh,,semakin busyy 2 minggu niee..
kehidupan seharian aku cam besa ja laa..now,juz focus on study for my pmr dude(:
urgggh!
ouh,,shit! result aku kali nie terukk gilaa )):
very very mengecewakan tawu ark??
urr,,never mind mid yer do the best aida! go go!
buktikan dekat cikgu aku boleyy uatng lagi terbaekkk!

petang petang kena pegyy didik.yaey!apa itu didik?didik ialah tusyen untuk ostel . ahahahhaha

haa!i have one story that i want to sharee,,you know what??
28 march 1o
the day that i really really feel very very ....MEMALUKAN akuu!
you know what,,bak kata teacher like 'butterfly in the stomach'!
ahahahaaha
no need to tell..huhuhhh....but what i want to say here aku sangat memalukan diri aku harituu!
ngee~(:

setelah 2 minggu tak update blog aku nie rinduu lar plak ahahahha gatai!

huh,,
i wanna say,,
aku suka lagu nie,,
suara kuberharap(:

Thursday, March 18, 2010

ouh a very very bored holiday..sangat sangat bosan holiday kali niee..
hmm,,today already FRIDAYY..arggg..this sunday goin back to ostel..
haishhh!i spend my holiday with study sket sket and ONLINEEEE...
huh..takot sangat sangat nak dapat result for mid term..urgghh terok lar aku kali nieee...
there's nothing special that i want to post this timee..

haa..i wanna say THANXX for my sistaa for buying me that AWESOME pencel case ahahahaha and note book..huh preety cool(:


akademi fantasia??
huh?spa yg aku sukeee?
hmm,, maybee SYAHIR and IWAN and EMMA..
i luv their style beb:)
IWAN sangat sangat cool and quite handsome
hmm,,
suke suke laaa..

talking bout SUGARR??
uhh,,



hah!today.friday.19 march 10
take some pic:


Monday, March 15, 2010

sports dayy

sports day.6 march 2o1o.
stadium bandaraya penang
sweetsweetmoment!
:)

sangatsangat enjoyy meyh ((:

matching for... kadet bomba!!!






got second place
alhamdulillah!(: dapat menggembirakan hati senior senior fom 5.
even num 2 ajaaa.
sangat sangat sedeyh coz kawat bersama mereka for the last year!
whooaahh!

really really misss this moment (:

sangat sangat sunburn.adeyyhhh!

fry??
second jugaaa...
we finish that event almost 6 pm kot..
then,, budak budak ostel balekk ostel together gether ahahahahah (((:

huh! sangat sangat leteyh tao
balik pulak jumpa afdlin shauki kat sekolah uat photoshoot for what film
i pon tak tao!
i ask cikgu ''kenapa diorng pilih sekolah kita ek?"
then,
bebudak pun ckap "kita kan sekolah berprestej tinggi!


malam tuw sangat sangat gumbiiraaa ahahahah coz x dak prep...hehehhehe
very very tired tahap cacing kepanasan..
dushhhhhhhh!!!!!!
after that day,sunday,a bored day lal.study!study!study!coz after that week,is exam week.argggh!
tensioonnn!

exam week:tuesdayandwednesdayandthursday




Saturday, March 13, 2010

ouhhhh...get homee....setelah dua minggu buzyy with sports day andd exam dowh!

Saturday, February 27, 2010

huh!
bzy with sports day
kawat for k.bomm....
huh!semangat...semangat.....
6 march '1o.

.exam fever.
......
1o'march

alolololol (((:

Saturday, February 20, 2010

alololo,,
nak pulang osytel sudaa,,
ayoo,,
malas deyh..
arghh,,
cuti 1 week nieyh,aku x study pon..
asyek,,
un9!un9!un9!
x pon,,mcjjjjj!!!
ish..ish..ish..

exam this march,8 kowt'1o!
sports day :6 march'1o


p:s/sangat sangat berharap pulang ostel with a full of happiness ((:




ouh,,rabbit ku syayang .. muaacchh!!!
this rabbit is telling you that i really really miss you dear ((:

Tuesday, February 16, 2010

sys,,im sooryyy!

sys,,sorryy if i couldn't give the best as what you want.i just can give what can i do for youuu((:
sorryy,,if im not too perfect for you.

Monday, February 15, 2010

still confused..)):

huh!las night.you text me.then.my heart berbunga bunga riang.ahahahah((; opss,bukan kau lagie skarang..bluueekk!!:p
whooaahhh!aku still sayang dia??
you say to me,,kau dah break ngan dya.then you say sedeyh sgt sgt sgt when i mention that name******.then,you say how it is if it happen to me ?ouh,,!


IF I COULD SAY.AKU STILL SAYANG KAU!!




Friday, February 12, 2010

masih cinta-kotak

i give this song for you!




you are my sunshine((:

new shomel sys sygs ((:

tuesday,
26.1.2o1o,
remember that my dear sygs,
you be my great systa ((;
sys,,
hope u will make my lyfe grateee..
ouh,,
my sysss!!!!

im epy for that,,ouh sys!


Friday, January 15, 2010

my lyfe hostel 2o1o..

heyy,,teman teman sayang!..this is the stoty while im in hostel sggs ahahahah..ouh,,forgot something time 2 january that day,,first step on sggs,,so afraid to be form 3 candidates pmr 2o1o ahah ((;
huh,,nak letak letak barang then someone call me that i got bilik bestari..ouh,,thanx god!!! love that room

3 aked..that is my class..study study for pmr soon ((:

~ i was so so happy to meet my fwen daa~

heyy,,sugar!!! always remember that my honeyyy ((: not talk talk to you daa lar this time aha,,sombong lar koo..still kirim kirim salam dari jauh ..huhuhhhh bukan aku yang sombong,,,alarrrr segan arr nak tegoo blueekkkk!!!!

aku tengok kau,,kau tengok sana
kau tengok aku,,aku tengok sana

im staring at you because my eyes can't lie that im olwez think of you

opppssss,,suda suda lar mimpii,,ehekkk,,hope hope one day u will feel like what im feel right now to you ((;






lupa sudaaa,,,today,,15 january,,aku bangun lambat doee,,kelam kabut gilaa...then breakfast aku makan roti planta yang dyan kasi..yummy!yummy! then this morning i was so so upsad): ouh,,shit!im crying crying and crying tersedu sedu muka merah menyala tuww..u noe what,,my bestie terasa ngan aku..then,,berapa minit jaa kembali normal suda..legaaaa((:

presentation bm ketinggian nilai budi..whole class laughing at me,,juz because of ketinggian ahahahah so so funny+sedeyhhh

Thursday, January 14, 2010

yeah..home!!missss!!!....

huh..really really miss home larhh..huhuhh...dah 2 minggu aku stay kat ostel tuw..huh,,dapat gak aku nak un99 ((: huh,,just 2 weeks,,so so many homework dowh,,maklumlah daa nak pmr,,haisshhh!!!..baru 2 minggu tuw,,x sampai sebulan...aihh,,lama x menaip nieyh,,excited lar plak..eheheekkk((;
oitt,,sugar,,just about 3 hours left,,i miss youuu!!!

huh,,got many homework to do)):

.


...