Monday, June 14, 2010

adnan sempit . WORLD CUP ;)


WORLD CUP ! WORLD CUP ! AND WORLD CUP ! tak habes hebes .
knapa mesti ramai yang suka sangat sangat ? ha? disebabkan world cup ,
semua manusia kat bumi nie terlekat kat depan tv macam apa yg berlaku kat rumah aku .
ahah ! mandi tak basah , tidur tak lena , makan tak kenyang . semuanya terbengkalai ! hih ! disebabkan WORLD CUP jugaa ,
aku tak dapat selalu tengok ulangan ADNAN SEMPIT THE SERIES
. tak suka . walaupun kata anyss , sampai remote control tuw nak reput pon aku masih dengan harapan yg tinggi nak tengok cita tue .
aku mesti , harus and wajib tengok cita tue .
best sangat sangat !
tp , bila time WORLD CUP , aku tak dapat tengok ulangan dia lol . sebabnya , mama and abah nak tengok WORLD CUP ! alahai , demam bola pulak . yang tak penah disangka , mama , pon terkejar kejar WORLD CUP . sampai aku curi ayam masak gulai atas meja , terjatuh pinggan ,bunyi seperti halilintar memecah dunia pon tak toleh keblakang gara gara WORLD CUP . kalau dulu , aku baru nak angkat tudung saji , tak sempat nak ambek apa apa , mama sure akan toleh ke blakang terus dengan serta merta . bayangkan betapa minatnya bola . macam nak suruh ja mama and abah main bola masuk dalam tv tue lawan wakil malaysia . sure menang bawak balik trofi punya . hah ! asyik aku nak tengok tv jaa , mesti dah riuh rendah pasal bola! bola! bola! semalam aku try untuk meminati bola , duduk depan tv pukul 2.30 pg , australia vs german . aku bersama kakakaku , anyss duduk depan tv layan bola yang tah pape kononnya , minat habes . uihh , macam nak tertido aku dok depan tue . aku sokong australia , anyss sokong german . aku ingat australia habes terra main bola . tengok tengok 0-4 .

tapi , kata orang WORLD CUP nie once in four years . memang excited punya nak tengok bola untuk peminat peminat bola , walaupun malaysia tak lawan . kalau malaysia masuk , habes semua bawak nenek nenek , datuk datuk tengok bola sama sama . kecoh satu kampung punya ! tapi , aku rasa this year , aku layan la jugak bola tue dalam 30 % , ahahaaa , better pada before this yang tak penah amek taw langsung pasai bola . apa apa pun , ADNAN SEMPIT tetap nombor satuu :) !



14 comments:

  1. saya ingat australia hebat . ahah ! tengok tengok satu pon tak dapat .

    ReplyDelete
  2. Hei..tulisan kamu unik. Saye suka.

    Memanglah world cup buat seluruh dunia demam bola. Padhal bola itu terbuat dari karet, dah tu isi angin sedikit. Itulah yang direbut-rebut, yang ditendang-tendang.

    Hahahaa...

    ReplyDelete
  3. ouh , ya ka?? thanx :)

    apa mksud bola terbuat dari karet ?? isi angin??

    ReplyDelete
  4. Maksudnye bola itu berbahan dasar dari karet. dan kemudian diberi udara.

    ReplyDelete
  5. hye sis!

    gud luck for ur PMR oke?

    follow me back dear...

    ReplyDelete
  6. yeah (:

    tetap nombor satu di hati saya !

    ReplyDelete
  7. Encik xnak follow blog sye?
    Hehehe..:)

    ReplyDelete

.


...