Sunday, June 6, 2010

fokus ! :)


Tips FOKUS dalam kelas ;)



Dalam kelas , sure , terutamanya saya sebagai pelajar Sekolah menengah kebangsaan (p) st. George , pasti akan menguap bila tiba subjek yang ......... aduhaiiiii ! memang memang tak boleh tahan la . salah satu cara yang aku selalu buat , jep !

Firstly , maintain cool , buat buat tak mengantuk suda , cover cover la , jangan sampai cikgu perasan sudaaaaa , bukak mata anda seluas luas dan sebesar besar gunung kinabalu .

secondly , bila rasa mata mula dah nak tertutup , banyakkan bertanya pada cikgu soalan apa pun boleh , tak kisah la soalan apa pun , janji boleh hilangkan rasa mengantuk tuuuueeee , walaupun suda paham , buat buat ja tak paham lagi . biar cikgu tu tension tanya soalan bodo pon , janji tanya sebanyak mana yang mungkin nak menghilangkan mengantuk !

thirdly ,, alahaiii ! buat buat cakap dengan kawan sebelah . tanya laa macam macam kat dia , nak bagi hilang mengantuk . tektik zaman purba . hahahahahaha ((;

Then , kalau dah tak tahan sangat , keluar terus dari kelas tuee , eh ! eh ! jangan ponteng suda ! singgah di tandas , basuh muka , then masuk kelas semula seperti biasa . pasti segar !


nak tido , ambik bantal nie :D

4 comments:

  1. ahahahahaaa ,ni mesty kau selalu amal kan tue pasal jadi pelajar harapan ,ahahahaa :p

    ReplyDelete
  2. owh...
    tip nieh...
    xder makna aku nak pakai dah...
    ;)

    ReplyDelete
  3. anyss , that's y aku selalu mnjadi tarikan cikgu . ahahahaah !

    ReplyDelete

.


...