Friday, June 18, 2010


. shahjihan .

cuti sekolah sudah mau habis . tak dapat lagi aku nak ONLINE tiap tiap hari .
maklumlaa , dua minggu diberi cuti yang sangat sangat pendek bagi aku .
heh ! nak
tengok tv lagila tak bole miss , tambah tambah kalau ada cerita yang berepisod . HARUS tengok sampai habis .
tapi , SHAHJIHAN dah habes dah ! nasib baik habis betul betul habis cuti sekolah aku .
kalau tak , tak dapat aku nak tengok sebab aku bukannya outsider , dapat balik pon dua minggu sekali .

sedih :( betol tak ??
so , time nie la pon nak spend time dengan family , nak KUKIKUKI . ahahah ! macam tikus pon ada* semalam ,
khamis , tujuhbelasjun2010,
episod terakhir SHAHJIHAN! seronok yang teramat , macam nak join masok berlakon sekali sajaaa , haa ! apa gelak gelak ?? kau apa tau ?? aku tahu la aku nie bukannya pelakon terkenal macam kau . ahah ! aishah bersama lelaki si macho aku , jihan , johan ,jiman apa lagi ??? banyak sangat nama ? padahal sorang aja . hek ! aku suka ending yang sangat menarik . comel :)



Monday, June 14, 2010

adnan sempit . WORLD CUP ;)


WORLD CUP ! WORLD CUP ! AND WORLD CUP ! tak habes hebes .
knapa mesti ramai yang suka sangat sangat ? ha? disebabkan world cup ,
semua manusia kat bumi nie terlekat kat depan tv macam apa yg berlaku kat rumah aku .
ahah ! mandi tak basah , tidur tak lena , makan tak kenyang . semuanya terbengkalai ! hih ! disebabkan WORLD CUP jugaa ,
aku tak dapat selalu tengok ulangan ADNAN SEMPIT THE SERIES
. tak suka . walaupun kata anyss , sampai remote control tuw nak reput pon aku masih dengan harapan yg tinggi nak tengok cita tue .
aku mesti , harus and wajib tengok cita tue .
best sangat sangat !
tp , bila time WORLD CUP , aku tak dapat tengok ulangan dia lol . sebabnya , mama and abah nak tengok WORLD CUP ! alahai , demam bola pulak . yang tak penah disangka , mama , pon terkejar kejar WORLD CUP . sampai aku curi ayam masak gulai atas meja , terjatuh pinggan ,bunyi seperti halilintar memecah dunia pon tak toleh keblakang gara gara WORLD CUP . kalau dulu , aku baru nak angkat tudung saji , tak sempat nak ambek apa apa , mama sure akan toleh ke blakang terus dengan serta merta . bayangkan betapa minatnya bola . macam nak suruh ja mama and abah main bola masuk dalam tv tue lawan wakil malaysia . sure menang bawak balik trofi punya . hah ! asyik aku nak tengok tv jaa , mesti dah riuh rendah pasal bola! bola! bola! semalam aku try untuk meminati bola , duduk depan tv pukul 2.30 pg , australia vs german . aku bersama kakakaku , anyss duduk depan tv layan bola yang tah pape kononnya , minat habes . uihh , macam nak tertido aku dok depan tue . aku sokong australia , anyss sokong german . aku ingat australia habes terra main bola . tengok tengok 0-4 .

tapi , kata orang WORLD CUP nie once in four years . memang excited punya nak tengok bola untuk peminat peminat bola , walaupun malaysia tak lawan . kalau malaysia masuk , habes semua bawak nenek nenek , datuk datuk tengok bola sama sama . kecoh satu kampung punya ! tapi , aku rasa this year , aku layan la jugak bola tue dalam 30 % , ahahaaa , better pada before this yang tak penah amek taw langsung pasai bola . apa apa pun , ADNAN SEMPIT tetap nombor satuu :) !



Monday, June 7, 2010

whyyyyy people always like that ??


mereka mereka yang digelar manusia memang begitu ??
kenapa setiap kali kita mula ingin merapatkan diri dengan seseorang , dia mula menjauhkan diri dari kita ? selalu , selalu and selalu macam tuee . eyyh , tak suka ! kenapa bila dia dah mula nak berbaik dengan kita , mulala ada halangan . mesti punya ! dahlar susah sangat nak berbaik , nak melawak and noty noty dengan orang macam tu . bila sekali dapat peluang macam tue , bertuah pulak rasanya . hee :D and i REALY REALLY hope yang aku dapat peluang lagi . but then , dia start lain . why ? why? why?

bukan niat nak meminati kau , , atau memuja kau . walaupun ada jugak sedikit keinginan . sikit saja , tak banyak pon ,, kepada orang yang dimaksudkan tolong jangan perasan , ukey !


bluekkkkkk!
: P



PEACE !!!

hee , nak cakap sikit , aku rasa macam nak baik macam dulu sebab aku rasa kau adalah seorang yang susah sangat sangat nak didampingi . ececceceh!
hurmm , satu lagi muka kau sangat sangat sangat serius untuk dipandang ,
and sangat sangat serius apabila soal soal yang tertentu .
kadang kadang ,
orang selalu sangat fikir kau tue sangat susah untuk melawak ,
and orang selalu takut dengan kau termasuk aku .
tp , bila kau mula melawak dengan aku ,
kau nie tak la macam apa yg orang kata .
hee :D

tp , maybe kau dah perasan something ,
then , kau dah tak macam dulu . mula menunjukkan taringnya .
ayat tak ley blah . ngee ~

why ,

aku rasa rindu sangat nak bergurau dengan kau macam dulu .

tapi , kau dah tak nak jadi macam tue , nak buat macam mana . :(




Sunday, June 6, 2010

fokus ! :)


Tips FOKUS dalam kelas ;)



Dalam kelas , sure , terutamanya saya sebagai pelajar Sekolah menengah kebangsaan (p) st. George , pasti akan menguap bila tiba subjek yang ......... aduhaiiiii ! memang memang tak boleh tahan la . salah satu cara yang aku selalu buat , jep !

Firstly , maintain cool , buat buat tak mengantuk suda , cover cover la , jangan sampai cikgu perasan sudaaaaa , bukak mata anda seluas luas dan sebesar besar gunung kinabalu .

secondly , bila rasa mata mula dah nak tertutup , banyakkan bertanya pada cikgu soalan apa pun boleh , tak kisah la soalan apa pun , janji boleh hilangkan rasa mengantuk tuuuueeee , walaupun suda paham , buat buat ja tak paham lagi . biar cikgu tu tension tanya soalan bodo pon , janji tanya sebanyak mana yang mungkin nak menghilangkan mengantuk !

thirdly ,, alahaiii ! buat buat cakap dengan kawan sebelah . tanya laa macam macam kat dia , nak bagi hilang mengantuk . tektik zaman purba . hahahahahaha ((;

Then , kalau dah tak tahan sangat , keluar terus dari kelas tuee , eh ! eh ! jangan ponteng suda ! singgah di tandas , basuh muka , then masuk kelas semula seperti biasa . pasti segar !


nak tido , ambik bantal nie :D

myspace semakin boooooring doooh ! facebook menjadi ikutan ramai (:

; )

eh ! eh ! lama tak update blog . sekarang nie facebook ! facebook ! facebook ! myspace

jadi boring dooooooowh ! mana tak nya makcik makcik , mak bapa , ustazah ustazah

kat sekolah pun dok melayan ingat macam kita kita je ka . huh !

ehem .. ehem .. testing! testing! sayaaa , sebagai pelajar sekolah yang masih masih

mentah ,, juga melayan facebook . tapii , facebook , facebook jugak . buku jangan lupa

ek , aida ! kadang kadang , facebook nie juga yang merosakkan budak budak macam

sayaaa . ahaaa , bla la aida . aku pon lebeh kurang jaa . cakap lebey lebey jaa . nak

mengingatkan kawan kawan . blluueekkk :p .

sakit hati tauu arkkk , quiz quiz yang tah papee . suka send sesuka hati . benda benda


yang tak patut dihantar . isk ! isk !isk! tambah tambah , yang chat tue . suka sangat

hantar hai boleh berkenalan , hai! , tak pon nak kawan boleh ? tolongggggg laaa ,

RAKAN RAKAN SEKALIAN ! bak cakap cikgu bm . tak suka ! tak suka! layan
orang orang yang macam tuuue . tolong hormati kalau dah tak dibalas . tak perlu dihantar beberapa kali laaaa , tapii , tak sampai hati lar pulak nak ignore mereka mereka tueeeee . ehek ! sayaa nie bukan jenis melayan melayan then terus kasi phone number . aik! terasa kaa ???

tapii , apa apa pun facebook tempat kita timee boring boring , have fun , melepaskan tension macam aku yang tiap tiap hari study ! ahahahaahaha , tipu jaa ! tak lar sampai tiap tiap hari kan !ehehehek! aku hanya ingin berkata kata bukan mengata ngata yaaa ! jangan salah pahamm . ukey (: nak pi sambung onlineeeee faceboook suda ! tata (;



Friday, June 4, 2010

kenapa manusia tak pandai menghargai seseorang yang berada di depan mata ??


people always like that huh .

yang dikendong tak dapat , yang dikejar berciciran .

bila cakap pasal benda niee,,
hmm,,
mesti anda akan berkata "betul jugaa"!
kenapa manusia selalu macam tu , dah ada di depan mata yang cukup sempurna tapii ,, nak jugak si dia yang belum tentu opssssss .... tak mungkin akan dapat .
ahahahha . kenapa nak jugak terkejar kejar si dia yang tak pernah menyedari kehadiran kita ?? yang di depan mata dah cukup sempurna tak bersyukur syukur lagi . aihhh . itulah manusia . anddd kenapa bila kita bersama dengan si dia yang cukup sempurna , kita masih teringat akan si dia yang tak penah menyedari kita .


people always say ,, one is not enough
they wish for more than that .








.


...